Wednesday, August 3, 2011

sedang

aku sedang cuba
sabar
tahan hati

jujur aku rindu kau

tapi hatiku sedang membenci kau

aku tidak mahu fikir lagi

maaf aku sedang terluka maaf aku sedang berdarah

dan kau anggap aku remeh

dan aku sedang melupakan kau

kau pernah jadi setaraf keluarga

di mana aku mahu kau jadi putera

tapi

kau buat aku doa dengan banyak agar Tuhan jauhkan hati aku ini

aku tidak mahu tahu lagi

apa pun yang berlaku

aku sedang tinggalkan kau

apa pun yang aku cakap

aku sedang abaikan kau

dan walaupun sekarang aku sedang ingat kau

tapi hatiku aku sedang terluka kerana kau



p/s: Ramadhan ini aku terlalu rindukan Bonda dan Abah....TERAMAT DAN TERLALU...serta pekongsi rahim..aku rindu kalian!!!

5 comments:

  1. aku pun rindukan my parents especially bulan Ramadhan ni...nk balik rasa masakan mak lmbt lagi..huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. dan kau masih pendamkan rindu itu.....

    ReplyDelete
  3. liyana: yuppp..aku juga sama....

    PTB: yupp..aku x berani meluahkan....

    ReplyDelete
  4. erm, xslh pendamkan rindu tu kan...? cuma lebih baik kau luahkan sbb better kita biarkan mereka tau ap yg kita rasa. dengan rasa tu, kita tak kan sentiasa salahkan diri kita kerna kita terlewat utk meluahkan apa yg kita pendamkan tu...
    kan..?

    ReplyDelete
  5. bukan tidaik mahu meluahkan...takut nanti kesan yang akan datang x tertangung...kalau rindu pada bonda dan abah hari2 bertanya kabar....kalau rindu pada pekongsi rahim juga sudah di beitahu...tapi ini rindu pada yang bukan miliki...sukar untuk cerita...

    ReplyDelete

catitan buat juwita...