Thursday, December 30, 2010

BUROK..

memang....
tatkala aku terjumpa kau..
kau sudah BUROK...
LUNYAI...
tapi aku kutip juga..
aku sayang kau..
aku dakap kau....
tapi..
kau ...
apa yang kau balas???
aku sayang kau sepenuh hati..
walaupun kau BUROK..
aku tidak kisah...
sungguh..
aku sayang kau sangat..
walaupun kau LUNYAI...
aku tetap mahu kau...
tapi..
aku ni bodoh dalam bijak...
kau BUROK...
aku dakap..
kau LUNYAI...
aku kucup..
tapi..
bila kau nampak BARU...
kau campak aku pula..
kau kata aku ni KURAP..
kau kata aku ni BUROK...
kau kata aku ni LUNYAI...
kau kata aku ni KOTOR...
TAPI....

aku yang kutip kau..
aku hidu dalam keadaan sayang...
dan kau kata aku begitu..

maaflah..
AKU SUDAH SEDAR...
YANG AKU MEMANG BUROK UNTUK KAU...
sampai mati...
aku memang BUROK....
tapi aku tidak sehina kau....
menghina YANG BUROK itu...
ialah aku...yang jadikan kau BARU....


P/S: aku pada mulanya tidak SEBUROK KAU...

Wednesday, December 29, 2010

kadang kadang

kadang2...
bila kita menjadi baik..
kita akn di cemuh..
salah kah aku berbaik..
bila aku memetingkan diri..
aku di henyak pula...
apakah ini dunia...
adil???
saksama???
kau pengkhianat???
aku di tuduh pembelot....
kau kata aku penjahat...
kau???


kau lukakan aku berkali..
aku hanay membuat sekali...
kau lakukan..
hingga aku tidak aku tidak mahu kenal dgn mu lagi...

p/s: ini realiti...

ahakkz....

CONGRATS MALAYSIA!!!
WELL DONE!!!!
AKHIRNYA MALAYSIA MENANG!!!

tapi yang paling klakar abah kena blanjer MC'D sebb malaysia menang..

hahahah..
ni kira rahsuah x???

aku pulak demm2 minum ais..
memang x baik la..
hahahah

p/s: congrats malaysia... :)

kurap...

kau tau bukan..
kurap itu..
burok..
busuk..
takut..
keji..
hina...
dan kau akan rasa saper yang kurap itu tidak layak untuk kau...
tapi kau tau tak??
sebenranya..
kau itu lebih teruk dari mereka yang berkurap..
hati kau...
hati kau terlalu berkurap untuk di ubati....

sampah....

aku kutip..
satu persatu...
aku gapai..
satu persatu..
perit..
lekit...
aku benci pada zahirnya..
tapi aku terpaksa..
aku akui..
segalanya menyakitkan jiwa..
aku mula fahami..
sampah yang ku ingat 'berharga'...
rupanya hanya busuk yang ku hidu..
sungguh..
terlalu membusuk...
apalah aku ini....
gila...
nama pun sampah...
sememanya busuk...
dan burok...
akhirnya...
aku terpaksa..
membuang sampah yang ku harap mampu menjadi cantik...
dan akhirnya....
aku terpaksa membuangnya....

tanpa rela....


p/s: sampah itu sangat berharga...tapi maruahku lagi berharga....

Friday, December 24, 2010

kau

kau masih tidak puas!!!

tapi..

aku yang bodoh..

sebb sayang kan aku...

itu hakikat...



p/s: tersanagt keji bila sayang pada seorang yang telah 'mati'...

Monday, December 20, 2010

surat...

surat ini ku tulis..
biar ada hati yang terluka...
dan biar hatiku puas..
sebb aku penat...
lagipun apa gunanya aku menjaga..
tapi aku..
kau campak aku...
seorang..
dalam hutan..
dan aku terjatuh..
dalam lembah...
gelap..
dan malam itu membunuhku...
lauangan serigala hitam itu..
membuat aku kecut...
lantas aku berlari..
aku takut..
aku jerit namammu..
tapi aku keji..
kau tiada....
maner kau..
kau janji..
aku akan ada di sampingku..
aku hampir mati tatkalaaku melihat lintah yang akan menghisap darahku hingga kering..
aku mahu mati tatkala ku lihat tiada cahaya...
aku takut..
aku kata jangan tinggalkan aku..
kau kata ..
hanay sementara..
aku bodoh ikut kata2 mu...
dan aku akhirnya..
tinggalkan aku..
bodoh nya aku..
aku cuma ikut saja katamu...
kini aku terhampar di sebuah tempat...
mulannya seperti aku kenali..
kerna seperti pernah ku lawati..
rupa2 nya itu lah daerah sepi..
yang pernah aku hadir..
dan kini..
aku terpaksa lagi hadir seorang diri..
dalam keadaan yang cukup menyayat hati...
aku perlu hadir di situ lagi sendiri..

dan aku telah tiada perasaan lagi..
kau keji...


p/s: aku ingat daerah itu telah tiada...tapi rupanya ramai yang menghuni di situ..tapi kau tiada...

usah la....

usah la..
kau ngertikan aku..
aku jemu pada zahirnya..
walaupun dalam diam aku harap kau ngertikan aku..
kau cam pak aku...
tapi kau x bantu aku..
kau tolak aku..
tapi kau bagi aku kayu..
dan ia terlalu rapuh untuk membuatkan aku bangkit kembali..
kejam nya kau kerana suka membuatkan aku tangisi perkara semalam...
kau hilang....
kau diam...
lama....
aku terdiam...
dan..
kau datang kembali...
tapi terlewat..
kerna aku telah "mati"..
dan kau tidak sempat untuk kambus aku....

Monday, December 13, 2010

bukan itu pintaku....

bukan itu pintaku..
tapi ia hadir..
tanpa sebarang rahsia...
aku menjadikan kau sebagi salah satu impian..
cuma andai aku tidak mampu miliki..
ku anggap sebagai takdir diri..
andai aku mampu memiliki..
itu sudah tertulis..
aku akui....
aku mudah membawa diri...
dan aku juga tidak lagi suka pada harapan yang menyakitkan hati...
aku akui kata2 mu..
selepas segalanya berlaku..
ku kutip kembali kata2 mu..
aku akui...
benar...
kita terlalu muda untuk berfikir jauh sebegitu..
tapi aku ingin kau tahu..
menjadi sebahagian dari mu..
perkara yang amat indah bagiku...
maka aku gemar mencoretkan di sini...

walaupun kita jarang berhubung,,,
apatah lagi bertemu..
kau tetap di hati..
sebagai teman dan adakalanya sebagai penguat untuk aku menjadi lebih matang...

p/s: aku tidak mahukan perkara yang bukan milik menjadi milikku...

aku dan kenangan bersama....

malam ini...
aku tidak tahu..
ingatan ku terlalu kuat bersam dia..
aku rindukan dia..
dalam masa yang sama aku di tempat di mana kami berjumpa buat kali kedua..

aku rindukan dia..
tapi..
hari ini dia tidak bersama ku...
sugguh...
aku amat rindu utuk mengulangi detik ini buat kali seterusnya...

doaku muga anda bahagia di mana saja anda berada....



sekadar hiasan..tapi kereta idaman ku..hahahha

p/s: aku tidak pernah bersedia untuk sebarang komitment...

Saturday, December 11, 2010

sakit dan sengal...

sebenarnya aku rindu sgt dia...
terlalu rindu..
kami dekat tapi hakikatnya jauh..
aku dah pernah kata..
x semestiny7a klw 'berjiran' bole asyik berjumpa..

apa yang harus ku lakukan..
kadan2 aku teringin sangat nak jumpa dia..
makn2 dgn dia..
macm penah kitaorg buat...

tapi tu hanya kenangan..
sengal kan...

rindu pada yang bukan milik...
tapi...
tu la aku..
aku tau..
kawan dia banyak kali pesan kat aku..
tapi aku degil..
so ni la akibatnya...

tapi aku tetap rindukan dia...

p/s: manusia yang x reti bersyukur akan sering kali meminta tanpa memberi...macm aku...

kesihan merajai hati...

secara jujur..
aku teramat sedih dan terkilan...
sukar untuk melangkah setelah tersungkur..
bukan aku tidak suka kejayaan...
tapi aku tidak suka andai ia hanya menjadi kenangan...

memang aku terlalu sedih..
sehingga aku hilang dalam kegelapan ciptaan ku...

p/s: ya ALLAH..lindungilah aku....

Wednesday, December 8, 2010

aku hanya picisan

aku hanya picisan,seperti hama, dan hnya sbesar zarah dan tidak bererti lgsg dan aku memg tidak lyk untuk sesiapa.kerna aku hnya picisan dan tmpt kau btenang untk smentara...

p/s:aku tidk lyk untk tsenyum aptah lg untk ketawa.

aku sudah serik

jujurnya aku sudh serik,kepekatn mlm y menakutkn,mentari terik y menyinari,tnpa kasihan menyedut kelembapan kulit2,angin2 y menderu hebat,hujn y menggila dan ombak y mghempas pantai,mengunjungi tnpa jemu,tnpa sbrg rasa bnci,tp aku sudh serik.meliht pmainan manusia,y bijak,hina zalim dan bgkak.dan aku sudh trlalu serik untk pkara itu...tp kdgkala aku tpk,aku seperti manusia itu... hina,bogkak,sombg dan tidk mensyukuri nikmt y d berikn...
p/s:aku tlalu hina untk trus hdup...

Tuesday, December 7, 2010

mungkin aku rindu

mungkin aku rindu lantaran hdup ini tidk tlalu indah.tp mengapa aku mengimpikn keindahan sdgkn aku seharusnya y mengindahkn hdupku dan bfikir bila aku hrus brubh menjdi hmba y besyukur??

p/s:aku hmba y sgt lemah...dan hina...

Saturday, November 27, 2010

ciptaan ALLAH dan keindahannya...

ini bukan milik kita..kita hanya menjaga..buat sementara
kita tidak pernah hargai lautan yang tidak ternilai ini
bukankah kita tidak membayarnya???






ciptaan ini kita tidak perlu bayar..
namun kita harus menjaganya..
namun ada saja tangan2 yang rakus..
merosakkannya..

siapa???
kita lah..
manusia yang dengki hina dan rakus...













p/s: kita menjadi terlalu kejam hanya kerana kecantikan dunia yang sementara..

itulah manusia....yang terlalu 'bijak'...

pernah terfikir...

pernah terfikir???

andai kita harus bayar setiap kali kita menyedut udara?
andai kita harus bayar setiap kali hembusan nafas?
andai kita harus nayar setiap kali kita menggunakan matahari?
andai kita harus bayar setiap kali kita mengguankan bulan dan bintang?

andai kita harus bayar sewa harian setiap kali kita menggunakan jemari..
untuk memegang..menarik..dan sebagainya...

dan andai kita harus membayar semuanya...

mampu kah kita???

membayar tiap yang telah di kurniakan???

dan ALLAH hanya meminta kita menjadi hamba yang beriman?

sukarkah???

solat 5 waktu...

berzikir...

dan memujinya....

pernah terfikir???

fikirkanlah...

p/s: ini untuk aku juga..aku juga leka..seperti kalian...tapi mungkin aku lagi leka berbanding kalian...manusia...
luaran yang baik..belum tentu baik isinya....

Friday, November 26, 2010

mungkin ini yang harus kita bayar...

pernha terfikir??
harga untuk sebuah kemaafan??
sebuah keterlanjuran?
harga secebis kasih sayang?
secubit cinta..
setulus kerinduan????

pernah terfikir???

harga untuk kita miliki benda tersebut...
atau harga untuk kita tidak milikinya???

KITA TIDAK PERNAH TERFIKIR..
sehingga benda itu menjadi BUKAN MILIK...


p/s: bukan kah kita selalu merasai kita sempurna..walaupun mungkin bibir berkata tidak..
di hati..
x siapa tahu..
hanya ALLAH YANG MAHA MENGETAHUI...

sayangku seorang wanita..tegarnya anda meracuni aku...

Satu lagi pembacaan saya yang membuatkan saya tersentak. SMS ini memang sengaja ditulis dengan penulisan seorang lelaki. Ceritanya memperlihatkan bagaimana seorang muslimat di'rosak' dengan mudah hanya dengan kata-kata manis! Wahai sahabat-sahabatku... Moga Allah peliharamu daripada semua ini...

1. salam. Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk. Dah lama sy prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk. Sy harap kite bleh brkenalan.. ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab ni…

2. Trima kasih krn mnerima sy. Sy akan try sedaya upaya sy mnjaga awk dan mgikut syariat. Sy tau sy bukan baik sgt, tp demi Allah, sy cuba buat yg trbaik utk awk…

3. Ingat tau, jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..

4. awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak pun..sy tau sy percaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot, wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..

5. Wak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?

6. Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u... ..

7. Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat syg ni... .hihihi..

8. Yang bi nak syg tau, sayanglah segalanya utk bi, syg la pmberi semangat utk bi... yang... ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!

9. Syg..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u.... ..

10. Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..

11. Hi syg, watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?... syg x caye kat abg eh.. huhu..

12. Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je.. nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..

13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh, trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..

14. Thanks jumpa td, syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh, td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..

15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je... huhu..yang. . just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…

16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..

17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji, abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg...

18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .

19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?

SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR...

****************************************************************

20. huh!... syg mengndung? tahu kat ne... cube check balik dgn doktor... xkan sekali buat dah mengandung, check balik k..

21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg, utk kebaikan kita berdua, lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..

22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa.....gugurkan jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!

23. xsakitlah!!! nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..

24. sori syg, abg xbleh temankan syg ke klinik tu, abg malu klu terserempak dgn family or member, malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..

25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung... kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan masalah aku.. lantak kau la... bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kat kau!! pergi mmpos!

26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!...

27.(terputus hubungan)

- wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran..

- si lelaki mencari mangsa baru..

- dan kejadian terus berulang..

sumber: dari blog seorang teman

FAB says:

ITULAH KEBANYAKAN YANG TERJADI DI DUNIA KITA PADA MASA KINI

apa komen kalian??

Monday, November 22, 2010

bila aku terfikir...

bila aku terfikir..
aku tidak suka memikir perkara yang rumit..
tapi bila aku terfikir..
aku suka memikir perkara yang begitu sukar untuk ku ungkai...

dan aku termenung....
lantaran aku berkata..
aku harus syukuri..

bahawa aku seorang insan yang cukup sifat..
dan mampu berfikir dgn sendiri..
alhamdulillah...

Friday, November 19, 2010

tenang....

hatiku sedikit tenang..

tapi aku tahu...

ia tidak lama...

hakikatnya..

aku tidak pernah bersedia..

maaf...

Tuesday, November 16, 2010

cuti + sem break!!!

omg!!!!!!!!!!!

this semester!!!!

final exam agak susah..
tension...
but happy...
i'm a senior!!!!!


now now
now!!!!

hahahaha..

to be a good student u must be a good listener during lature!!!

p/s: x mau tidor dalam lacture hall!!!
choi!!!!
:p

Thursday, November 11, 2010

11 nov 2010

hari nie..
penat sangat..
ok..
paper ke 4 telah berlalu..
ada lagi 2 paper..


muet n local gov..

n berpk..
nak g pangkor atau x???
nak jadi sukrelawan atau x???
atau duduk di rumah bersenang lenang????



p/s:pitam tgok ayat2 dia... *-*

Wednesday, November 10, 2010

kalw kau jadi aku...

ok..
sebelum aku menamatkan aktivi carutan aku..
ada baiknya aku menulis jujur lagi..
tapi..
lepas nie..
aku janji...
aku tak mencarut da..
yerla..
bayangkan..
soul mate aku pun lelaki...
uish....
xper2..
yang pnting aku dah bagi tau dia bnda nie means "soul mate" aku la..
and dia suruh aku pk balik..
sebb dia kata bnda dah jadi..n jgn gaduh2...

ok let's talk about true..

bayangkan bila lelaki yang x der kena mengena dgn korang dtg rumah korang every week or months??
fuction?kms umah? memang x la..basuh mangkuk?memang haram....x der nyer..
abis tue...yang ko dtg kenapa???

kau tau x..
dah la aku ni p'puan..
duk umah xkan nak suh aku pakai tudung??
sengal la kau..
bila kau dtg...
aktiviti aku terbatas..
sangat2...
terbatas..
susahkan aku nak kuar ngan ma aku..
susahkan aku nak kuar ngan my family..
susahkan org lain..
sakitkan mata jiran2..
wei malu la cikit..
then kau delete aku..
argh!!!hahhahahah (gelak setan)
kau cakap aku x matang kan????
kau yang x matang..
kau kata aku pendebat ortodoks kan...
sekurang2 nyer aku pendebat dari kau????
emm..x pyh la..nak hina aku kan...
saper yang ortodoks!!!!???
bukak mata kau..
kau berhadapan dgn aku yang lazer...yang ckp sebb aku x suka bila di underestimate!!!
kau silap la wei...
then ada aku kisah??
wei..
kau tau x..
setiap kali kau salam aku..
berapa banyak dosa kau n aku???
ok..
maybe klw aku ada bf pun aku pegang tgn kan(walaupun x pnh)..tapi tu bf aku...yang kau???
alahai..
blah la...
sebb kau aku ada problems ngan ma,abah n "schweter" aku..
nasib baik abah aku pandai pujuk aku tau..
argh..
klw rasa x layak..
balh arrr..
berambus..
aku x kisah...
kau tau x...
sejak Kau dtg..
hidup aku pun effect sekali..
AND AKU X SUKA !!!!
kau dah kenapa???
g jaga adik kau..
bukan aku...
aku ma n abah ada lagi..
bukan nyer aku liar..
klw aku liar pun biarlah..
kau dah kenapa nak sibuk???
abah aku tau lagi jaga aku...
kau tau x..
kau tu sebenarnyer penakut???
kau takut apad kebenaran..
ok..
dgn "schweter" aku bole arr kau arah2 kan dia..kau control dia..
dgn aku kau silap...
cuba bayangkan klw bf adik kau datang umah kau setiap kali adik kau balik umah??
kau suka!!!!!!!!
klw kau suka kau memang kategori bangsat!!!!
abah aku x nak sound kau sebb x nak malukan kau..
beragak la wei...

pesanan aku sebelum aku habiskan mencarut dan makian...
ingat nie....

"culture aku n family aku sangat lain,ma n abah aku didik aku lain....termasuk la "schweter"
aku..dia dididik lain...walaupun ma n abah aku x ajar aku mencarut n maki2 n x ajar aku kurang ajar dgn schweter n aku dah terkuranga ajar dah pun dgn dia..
kau patut sedar..
yang siapa kau..
ingat..
klw kau ulang benda yang sama kat org lain...family dia pun akan bnci kau..
tapi klw dah jodoh kau dgn schweter...
apa aku bole buat..
terima jer la..
cuma aku harap time tu kau dah berubah...
lagipun aku bukan keji sgt nak membnci sampai matai..
sebb aku ingat cara kawn aku(yang kau pnh maki,tapi dia berjuta kali lebih baik dari kau,sebb kau kata kwn2 aku sumer jahat) yang suka FORGIVE and FORGET....
ingat tu..tapi dunia ni kan karma..so klw kau kena balik duduk tempat aku pun aku suka gak..aku x doakan...
tapi y not kan..
ok la...tu jer...
yang benar kan..
sila belajar terima kenyataan..n thanks delete aku..hahhahahah(gelak setan :D)

so pk2 kan lah kalw kau jadi aku..
adakah kau juga akan buat macam aku???
tapi aku rasa aku x kan baca msj orang macam kAu buat???
padan muka kau...
aku x suruh baca pun..
aku harap kau tunaikan janji kau!!!
TQ...




p/s: entri lepas nie x kan maki2 lagi..lagipun kau bukan pnting dalam hidup aku..and entri ni nak sedarkan org.. :D kepada yang terasa bagus2....thanks to my soul mate n friends...


BTW lupa nak mention..aku x kan mintk maaf dgn org yang x layak terima maaf aku....
memang aku arrogant pun...

:D

apa guna ada hati..

malam tadi aku berfikir..
apa guna andai ada hati tapi aku gagl untuk menilai..
apa guna aku hidup andai asyik menghancurkan..
maka aku berkuat..
buat apa di fikirkan orang..
aku ada hidup ku sendiri..
dan aku memang x suka bila ada yang mengcampuri..
kecuali aku meminta ulasan peribadi...

dan aku terus terfikir..
mengapa hanya kerana seseorang yang tidak mengenali tentang diriku..
menjatuhkan aku seperti aku terlalu hina..
dan aku terus terfikir..
tidak akn ku lukakan hati seorang insan yang ku gelar kakak..
kerana lelaki yang terlalu keji...
aku hanya ingin melindungi..
tapi tersilap cara untuk diberi..
tidak mengapa....
aku hanya aku..
dan aku tidak akn melukakan hati mereka yang menyayangiku...
lagipun walau apa berlaku...
aku masih mempunyai hak...
bukan kau!!!!!!!!!!!!!
bercakap tanpa kau berhak untuk berbicara!!!!


p/s: kenapalah kau tidak mengerti apa yang ku rasa

Tuesday, November 9, 2010

aku..


tolong jangan persoalkan..
aku hanya ingin merasai apa yang aku ingini....

dan aku bukan si hipokrit menyorok di celah2 kebaikan..
dan apa yang ku lakukan tanpa paksaan..
dan aku gunakan hatiku ini..

berfikir..
tanpa sebarang rasa takut mahupun benci..


p/s: x perlu persoalkan..
aku harus biacara apa yang aku rasa!!!

palat..

yupp..

memang pun..
kau tau x..
sejak kau datang dalam hidup keluarga aku..
sumpah..
kau macam shit sangat!!!
aku benci gyler kau..
ingat x..
kau pnh nak control aku..
control duit aku(paling aku marah ma n abah x pnh pun wat aku yang nie)
sibuk tentang aku..
dgn saper aku berkawan..
and everything...
hey..
aku x kisah la klw aku x der abg..
memang aku x der abg..
klw ader pun abg ipar..
dan dia memng x le campur dalam hidup aku..
so sila berambus..
aku memang x suka kau...
kau tau x...
kau tu takut dgn bayang2...
kau takut org duakan aku..
sebb kau buat orang..
bodoh!!!!!!!!!!!!

lain kali jgn buat org..
dunia ni memang palat!!!!

mengaku ayah kau dah mati..
hye anak jenis aper kau nie????

kau tau x????
family aku bukan macam tue!!!!!!!!!!!!!


so..
sekarang aku dah bukak pintu rumah aku..
silalah keluar..
and!!!!!!!!!!!!!


jangan datang2 lagi!!!!

p/s:aku sangat ikhlas tulis nie!!!
:)

ni adalah aku...

baiklah..
aku akui..
penat aku menerima..
akhirnya ini yang aku dapat..
aku akui memang aku sangat menjaga kata2..
tapi ingat..
lepas nie...
aku akan jadi diri aku sendiri..
dan kau...
berambus!!!!!!!!!!!!!

kau memang bangsat!!!!!!!!!!!!
sangat2!!!!!!!!!

p/s: aku x pernah terima kau pun!!!!!!!!!!!!!!!

Saturday, November 6, 2010

sejuta...

aku bilang satu..
kau bilang beribu..
aku bilang cukup..
kau bilang tidak..
aku kata sudah..
kau kata belum...
aku kata tunggu..
kau kata tidak mahu..
aku kata sakit..
kau kata tidak perit..
aku kata benci..
kau kata cuma tidak sayang..
aku cakap cinta..
kau kata aku buta..
aku cakap degil..
kau kata tidak dengar kata..
aku kata bosan..
kau teruskan berangan..
aku kata aku mahu pergi ...
kau kata mengapa tidak dari dulu...

dan bila aku fikir kembali..
kita tidak ada yang sama..
sejuta perbezaan rupa2 nya...

Friday, November 5, 2010

"I'll Kill Her

so, of course, you were supposed to call me tonight
you were supposed to call me tonight
we would have gone to the cinema
and, after, to the restaurant, the one you like in your street

we would have slept together, have a nice breakfast together
and then a walk in a park together, how beautiful idea!
you would have said "i love you" in the cutest place on earth
where some little boys are dancing with the fairies

i would have waited like a week or two
but you never tried to reach me
no, you never called me back
you were dating that bleach-blonde girl
if i find her, i swear, i swear...

i'll kill her, i'll kill her
she stole my future, she broke my dream
i'll kill her, i'll kill her
she stole my future when she took you away

i would have met your friends, we would have had a drink or two
they would have liked me, 'cause sometimes i'm funny
i would have met your dad, i would have met your mum
she would have said "please, can you make some beautiful babies?"

so we would have had a boy called tom and a girl called susan, born in japan

i thought it was a love story, but you don't want to get involved
i thought it was a love story, but you're not ready for that ...

me neither. i'll kill her
she stole my future, she broke my dream
i'll kill her, i'll kill her
she stole my future when she took you away

she's a bitch you know, all she's got is blondeness
not even tenderness, yeah, she's clever-less
she'll dump your arse for a model called brendan
he will pay for beautiful surgery 'cause he's full of money

i would have waited like a week or two
but you never tried to reach me
no, you never called me back
you were dating that bleach-blonde girl
if i find her, i swear, you know, i swear, i swear ...

i'll kill her, i'll kill her
she stole my future, she broke my dream
i'll kill her, i'll kill her
she stole my future when she took you away
i'll kill her, i'll kill her
she stole my future, she broke my dream
i'll kill her, i'll kill her
she stole my future when she took you away

man, i told you, you know, if i find her,
i really, i, i mean, i'll kill her, for real!
it's like for sure, you have to know, uh,
i mean, you know, i can do it, man,
i'll kill her.



p/s: my favorite song...

suara jahat....

aku dengar satu suara...
ia dekat...
tapi jauh..
aku diam..
aku dengar lagi..
dan aku cari..
mana???
mana??
mana kau???
kenapa kau takut bila aku cari..
tunjukkan dirimu..
aku nak tahu siapa kau...
apa yang kau mahu??
aku nak lihat..
apa yang kau tahu..
aku nak tahu...
siapa yang menghantar dirimu...

dan ia hilang..
aku mula mencari..
aku diam..
aku sudah tidak lagi mendengari...
dan..
ia memang telah tiada...

suara jahat itu bukan milikku...


p/s: memang aku tidak di ciptakan untuk memiliki...

usang...

argh..
memang ia sudah usang...
makamengapa perlu kau risau..
biarkan saja..
lagipun..
aku x kan mati hanya kerana kau..
argh..
aku persetankan kau..
kau bukan lagi impianku..
aku sudah tidak mahu..
biar sekali pun aku mati..
aku memang bukan untukmu...
mulanya aku rasa perit..
bila pertama kaili kau menjauh...
terlalu rindu bila kau selalu tiada di sisiku...

namun...
kau yang ajari aku....
dan...
ia telah usang..
segala tentang kita hanya lah barang usang yang sudah aku buang...
mengapa carik aku...
pergi saja..
aku bukan lagi untuk kau sayangi...


p/s: dulu aku juga sakit...tapi kini aku mahu kau rasai perkara yang sama...

MY ALL

I am thinking of you
In my sleepless solitude tonight
If it’s wrong to love you
Then my heart just won’t let me right
Cause I’ve drowned in you
And I won’t pull through
Without you by my side
I’d give my all to have
Just one more night with you
I’d risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can’t go on
Living in the memory of our song
I’d give my all for your love tonight
Baby can you feel me
Imagining I’m looking in your eyes
I can see you clearly
Vividly emblazoned in my mind
And yet you’re so far
Like a distant star
I’m wishing on tonight
I’d give my all to have
Just one more night with you
I’d risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can’t go on
Living in the memory of our song
I’d give my all for your love tonight
I’d give my all to have
Just one more night with you
I’d risk my life to feel
Your body next to mine
Cause I can’t go on
Living in the memory of our song
I’d give my all for your love tonight
Give my all for your love
Tonight

BY: MARIAH CAREY..

p/s: :)

Thursday, November 4, 2010

why....

i love you..
but u let me go..
whay u wan to be others...
u know..
i really2 love u...
and..
i miss you...

BUT I DONT WANT TO BE YOUR LOVER...
I'M SCARED I CANT UNDERSTAND U AFTER THIS...
SORRY...



P/S: i let u go..because u r not mine anymore...

geli...

argh...
lantak..
kalaw aku geli..
itu hak aku...
dan...
menyampah....


p/s: sukati aku...

Tuesday, November 2, 2010

mungkin aku yang salah..

mungkin aku yang salah..
memilih di antara dia..
bukan aku silap..
tapi mataku gagal untuk menilai...
tapi...
silap aku gagal untuk mendengar..
apa lagi untuk aku memandang..
aku pelik..
aku silap lagi..
biala ku cintai sepenuh hati..
aku tersungkur lagi..
bila aku sayangi separuh hati..
dikata aku ni hanay tahu mencurangi..
bial aku sudah mula tidak mahu terfikir apa2 lagi..
di kata aku wanita yang punya ego yang tinggi..
kau gila..
atau aku yang salah???
silap ku mudah..
mudah jatuh cinta..
dan aku?????




adalah wanita biasa..
dan aku juga mahukan cinta..
tapi bukan kau untuk mengisi jiwa yang banyak kali terluka...

p/s: aku tinggalkan kuu bersama debu2 yang kau semaikan dan telah mati...

gagal...

bicara tentang gagal..
aku tidak pasti ia adalah aku atau tidak..
tetapi aku rasa itu aku..
siapa aku????
biasa saja..
bukan macam aku..
hebat..
siapa aku???
mudah saja..
wanita..
dan aku bukan..
siapa aku???
aku yang telah kecewa..
mati di sebbkan aku..
dan aku tidak lagi percaya..
;siapa aku???
kau lebih tahu siapa aku..
tatkala kau hampiri..
kau hunuskan pisau yang tajam menghiris...
aku ucapkan ...
terima kasih..
menjadiakn aku yang gagal..
dalam memiliki kau...


p/s: cinta itu seperti vampire...is sejuk dan menyejukkan....

Thursday, October 28, 2010

aku x tahu...

aku x tahu..
aku nak tolong dia..
tapi..
dia x perlukan aku..
ok...
then i decide..
i must forget all of them...

u r not mine...
then..
just go..
i'm not waiting for you..
btw thanks 4 everything...
let's decide....

i forget you...
i'm sorry...

actually...
i want to stay beside you..
but...
i'm not important right..
ok..
i go...
and..
i need to run away....

Tuesday, October 26, 2010

menulis kerna aku...

aku menulis kern aaku..
bukan aku tidak mahu..
tetapi aku takut..
aku khuatir..
aku yang akan pergi dahulu..
aku sudah tidak mahu..
apatah lagi andai di beri...
maka aku suka begini...

tapi..
kini kau pergi..
terima kasih kerna tidak pernah meninggalakn sebarang memori untuk aku kenangi...

ok...

ok..
hari ni leps satu paper..
alhamdulillah..
perasaan???
sukar di gambarkan..
hahahahha



lega...
lega...
lega.....

tapi...
ada lagi 4 paper..
hahhahahaha


p/s: kadang2 rindu itu akan membosankan perindu...
macam aku.. :p

Sunday, October 24, 2010

aku mencari yang bukan milik...

aku mencari yang bukan milik..
dan aku sendiri...
aku tersungkur..
mati...
sepi..
kecewa..
merantai hati...
aku mencari yang milik ku..
walaupun bukan abadi..
asalkan ia hakiki..
tapi....
aku gagal...
aku hanya mendapat cacian dan makian dari dalam diri..
hati seorang pengemis cinta....

aku masih menanti...


secara jujur..
aku masih menanti dia...
bertapa aku menyanaygi dia..

aku tidak tahu bagaimana harus ku lalui semua ini..
aku hanya berdoa..
agar..
aku di berikan kekuatan hati..
tanpa penat..
dan jemu...

Thursday, October 21, 2010

okeyh...

aku cuba bertenang.....

ni pic malam tadi...
kami berjalan..4 org jer..
n the most important ma dah percaya aku drive..
huhuhu










nanti la masukkan lagi..hehhehehe
bubye..

mood: masih berdarah jiwa..sebb tadi sakit hati..sampai mls nak upload pic

ok.....let me to think...

ok..
first...
aku x tau kau siapa...
ok...
then klw ko nak tau aku baru ok..
tapi aku skit hati dgn kau..
ko dah kenapa hah????
sumpah dowh..
aku geli baca page kau...
aku x tau kau siapa....
jgn bagi aku harapan yang bodoh k...
dan jangan ingat aku bodoh..
cukup sekali aku terkena..
then yupp..
memang aku x der perasaan nak bercinta...

tapi aku masih tau siapa aku..
even aku ni dah terkena bercinta dengan orag yang memang x suka aku..
tapi aku x kan mengotorkan hidup aku dgn sejarah hidup yang hukn2..

mulai dari sekarang!!!!!!!!!!!


ko pk apa yang ko nak buat...
aku x tau..
aku hanya anggap kau sebagai seorang kawan...
tu jer...




p/s: aku x tahu mengapa aku sangat membenci mereka yang x tau hargai hati seorang wanita!!!!!!!!!!!!!!! damn la!!!!!



sumpah..aku nak tumbuk kau sampai aku puas!!!!!

Saturday, October 16, 2010

mencari yang bukan milik...

aku mencari yang bukan milik..
dan aku hampir tersungkur.
aku akui..
aku sudah tiada rasa...
aku sudah tiada apa untuk aku cerita..
maka aku suka begini...

aku tidak jatuh cinta..
cuma aku suka akn dia..
dia buat aku merinduinya..

tapi ....
itu bukan cinta..
aku tidak mahu semua itu.....
dan aku mencari yang bukan milik..
aku melangkah...
tapi aku tidak di temani...
aku sunyi..
tiada yang merindui...

bertapa hidup ku hanya seperti kertas kosong yang tiada warna....
dan aku mencari yang bukan milik...

Monday, October 11, 2010

aku menangis....

aku menangis..
dikala ini aku merintih..
walaupun mungkin senyuman di bibir..
namun hatiku lain..
aku terpaksa hadapi dalam keadaan yang menyakitkan..
aku bukan insan yang kuat..
maka aku lebih suka sendiri..
telah hadir seorang teman..
dan akan kekal sebagai seorang teman..
dan aku suka begini..
bukan mencari atau menagih..
namun aku tahu..
kekuatan aku d mana....
aku jua perlukan sebuah peghargaan..
adan aku juga telah dapat..
walaupun mungkin aku gagal untuk menyalakan hidupku..
aku cukup terharu..
andai aku mampu untuk menyalakan hidup yang lain..

biarlah aku di kelilingi kegelapan..
namun aku mampu menerangi kehidupan...
bukan aku terlalu memuji..
tapi aku tahu dengan siapa aku berlari..
aku syukuri..
sekurang2 nya..
aku tidak terus mencintai sampai mati....

Wednesday, October 6, 2010

aku...

kadang2 aku mati..
mati dalam dunia ku sendiri..
bertapa aku sedar..
yang terbaik bukan datang dari orang lain..
ia datang dari diri kita sendiri..
aku aku..
aku buakn sehenat anda semua..
cuma aku hanay ada pena maya untuk berbicara..
x lupa juga pena nyata untuk meluahkan cerita...

aku tidak suka kepada mereka yang hadir sementara ....
kemudian..
ghaib dari dunia yang fana..
mudah saja..
hentikan dari hadir dalam hidupku..

dan aku..
adalah aku...

Tuesday, October 5, 2010

kuatkanlah imanku...

kuatkan lah imanku..
jauhkan lah aku dari perasaan cemburu..
aku menjauh kerna aku takut...

yang psti jangan terllau menduga aku...
kadang2 bila aku berlalu..
aku bukan yang dulu...

jangan terlalu membangga diri..
kerna kita bukan sempurna..
seperti aku..
tapi..
aku juga bukan yang terlalu suka untuk terus meminta..
lebih selesa begini...

tanpa sesiapa yang bukan keluarga di sisi..
aku hanya bergantung pada keluarga yang sememangnya untukku....

p/s: tuhan tolong aku..
tutupkan pintu hatiku untuk lelaki2 itu....
aku tidak mahu mereka ....

Saturday, October 2, 2010

bukan kah ia satu anugerah....

kadang2 bila bercerita tentang cinta...
kita sellau terlupa definasi yang sebenar..
bukankah cinta itu melemahkan jiwa???
tapi...
cinta itu juga yang menambahkan rasa di dalam hatiku....

Friday, October 1, 2010

rindu itu bergerak bersama dia....

sebenarnya..
aku merindui dia..
tapi aku malu untuk mengatakannya..
aku suka begini...
berdia..
tanpa sebarang rasa..
agar dia tidak tahu aku merindui dia..
aku teringat kata2 seorang tokoh cinta...

" bukankah rindu itu permulaan kepada cinta" dan aku terdiam..tidak terkata...

aku merindui dia....

ia datang lagi...

hatiku...
di ketuk lagi..
aku telah bersedia untuk menerima....
dan aku akan cuba sedaya upaya menerima...
bahawa mereka semua tidak sama...
dan sampai bila aku harus berfikiran yang mereka itu hanya sementara...
akan aku cuba untuk di sisi kamu....
buat selamanya....

Saturday, September 25, 2010

rindu bertandang....

aku tidak mahu kan kerinduan ini..
tapi..
aku merindui dia..
silap aku..
kerna tidak memadam namanya seawal mungkin...
dan detik ini..
aku hampir lemas..
kerinduan yang tidak mampu di bendung..
dan aku tidak akan memberitahu tentang itu...

yang pasti aku akan cuba melupakannya....

Thursday, September 23, 2010

memang aku bukan puteri lindungan bulan....

memang aku bukan puteri lindungan bulan..
tapi..
kan aku dah kata..
jangan terlau menyakiti hatiku..
kelak bila kau rasa apa yang aku rasa..
aku sudah tidak mahu berada di sisimu..
yupp..
memang kau bole kata aku kejam..
tapi..
aku sudah tawar hati...
aku juga boleh pergunakan kau..
yupp...
memang aku juga banyak kali terasa hati...
aku dah banyak kali berpesan..
jangan terlalu menyakiti hati..
jangan terlalu banyak menabur janji..
dan jangan terlalu hipokrit..
kelak bila aku yang membuatnya..
kau yang tidak mampu untuk menerima apa yang akan aku lakukan..

mudah saja..
jangan terlalu memupuk aku menjadi terlalu pendendam...
kerna takut kau yang tidak tahan atas tindakan aku..

dan aku juga bukan yang terlalu bergantung dgn lelaki...
hanya dengan keluarga aku bergantung...

aku...

tidak perlu lau terlalu memahami.
andai kau juga sudah tidak mengenali aku..
tidak perlu terlalu mencari..
andaia ku hanya buat sementara...

pintaku..
doakan..
kita tidak akan berjumpa untuk pertemuan yang seterusnya...
cukuplah aku terseksa...
tidak perlu terlalu melukakan aku...

Saturday, September 18, 2010

rindu.....

biarlah..
aku bukan yang terbaik untuk merindui..
ku biarkan segalanya pergi....
dan biarkan aku sendiri...
begini....

Thursday, September 9, 2010

sayang....

selamat hari raya sayang...
mintk maaf jika ada salah silap..
terkasar bahasa dan sebagainya....

semuga perjalanan kami sekeluarga ke kedah selamt pergi dan kembali...
amin....



p/s: tolong jangan di sakiti hati yang tidak mampu kau sembuhi....

Wednesday, September 8, 2010

Monday, September 6, 2010

malam ini...

tatkala aku sedang sendiri..
aku sedar yang aku mampu berdikari..
tidak perlu untuk menagih simpati..
aku mampu berdiri sendiri....

aku juga ada rasa....

aku juga ada perasaaan..
x perlu lah terlalu pantas berlari..
nanti bila tersungkur aku juga yang akan mengubatinya..
x perlulah terlalu sombong..kelak aku juga yang kau cari untuk di beri pinjaman masa....

Friday, September 3, 2010

YA ALLAH...

" hanya padamu ku mohon kekuatan..
tabahkan hatiku..
aku semkin lemas dalam lakonan ciptaannya ini....
sebelum aku terkujur kaku....bawalah aku jauh dari dirinya...."




hapuskan air mata mu sayang.....
dia tidak pernah menghargaimu.....

bertahan...

aku akn cuba bertahan...
aku akan buktikan..

biarlah....
aku begini....
aku akui..
aku merindu..
tapi..
kau yang bunuh hatiku!!!
maka!!!
ku ucapkan semuga berjaya kau gores hatiku....

"pada hakikatnya kegembiraan mu adalah kegembiraan ku...tapi kini ia seperti kesedihanku...kegembiraanmu...."

hatiku pada hakikatnya tidak mati..
tapi kau yang membuatkan ia tidak bernyawa!!1

semakin sesak

semakin sesak..
maaf...
aku sudah terlupa...
aku masih trauma...
benarkan aku melupakan segalanya....
yang pasti aku takut..
nafasku sesak..
dan aku tidak mahu menjadi seperti dulu..


TERHUMBAN DALAM PERCINTAAN G*Y yang menyakitkan....
dan aku antara mangsa yang di peralatkan dengan mudah....

Friday, August 20, 2010

kehidupan...

kehidupan ini...
hanya sementara..
aku juga begitu..
apa yang berlaku hari ini seperti sudah di rancang..
aku amat merindui mereka semua..

kehidupana ku semakin sukar..
baila aku terpaksa melupakan insan yang aku sayang....

hate

i hate him!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ARGH!!!!!


AKU NAK LUPAKAN DIA!!!!

sakit....

ya tuhan...
sakitnya hatiku...

sabarlah aku dari menghadapi situasi ini..
amin...

Thursday, August 19, 2010

mencari...

hari nie..
aku baru tahu...
bahawa bagaimana seseorang yang bernama lelaki menyanyangi seorang wanita..
seandainya suami dan isteri kita bole lihat..
namun pabila pasangan kekasih..
aku baru tahu..
pabila aku sendiri melihat...
roomate ku diberi macam2 oleh kekasih hatinya...
dan roomate ku yang lgi sorang pun cakap....

"SEORANG LELAKI YANG SUKA BAGI MAKANAN KAT WANITA ITU TANDA DIA SEORANG YANG PENYAYANG DAN SANGAT MENJAGA PERUT WANITA TERSEBUT..."

muga percintaan kedua2 roommate ku pnut n niza akan kekal sampai bila2...amin...

dia...

dia..
semakin jauh..
aku juga rasa begitu..
adakah benar apa yang dia begitu..
aku juga tidak tahu..
aku tiada bukti untuk semua itu..
aku juga bukan yang terlalu baik untuk yang terbaik..
maka ...
aku bicara..
dari berburuk sangka..
baik aku lupakan dia....
sampai bila2....

masih terasa di hati....

masih terasa di hati..

kenapa ini yang harus ku lalui..
sabarlah hati..
tidak perlu kau tangisi..
hatimu kan boleh di kebalkan..
tidak perlu kau merana dan terasa derita...

entahla..
hatiku..
terasa lagi..
YA ALLAH..
mengapa aku tidak sanggup menghadapi dugaanmu..
mengapa kau gagal menghadpi segalanya???


pada hakikatnya aku membenci perkara ini..
tapi..
aku terpaksa..
bahawa..
meninggalakn dia..
adalh perkara terbaik..

dan dalam amsa yang sama....
membenci dia separuh hati....


dan..
telah lama melupakan dia..



betul kawan...

dia di kelilingi....
wanita menarik dan cantik..

maka...siapalah aku....




:'(
aku gagal untuk terus mempercayai dia.....

Wednesday, August 18, 2010

aku sudah tiada rasa....

aku sudah tiada rasa..

maaf..
bukan aku tidak mahu terlibat dalam perkata giler ini..
tapi aku sudah tidak percaya....
seperti tiada lelaki yang bole ku sandarkan harapan..
maka.
biarlah..
anda yang tidak memahami..
tidak perlu untuk mengikuti..
aku tidak memarahi..
apatah lagi membenci..

cuma..
aku akui..
aku ramai teman2 untuk ku luhakan isi hti..
aku akui aku amata mesara dengan mereka kini..
namun itu tidak bermaksud aku mencintai..

apatah lagi..
sejarah silam ku yang masih menakutkan aku lagi...
biarlah aku lupakan segalanya....

aku akui...
hatiku...
mati...
aku hanay ada keluarga yang melindungi..
abaikan aku....

cuma jadikan aku seperti kawan2 mu yang lain..
itu sudah mencukupi..

kerna kau tidak prnah sedia untuk bercinta lagi..

dan aku akui...

hatiku sepi..
namun bukan di isi oleh sebarang insan...

yang hanay menaburkan cinta duniawi..
menerusi kecantikan dan tarikan yang bukan milik abadi sehingga mati....

dan aku akui..
aku bukan milikku..


maka aku juga bukan milik sesiapa..
hanya milik ALLAH SWT yang menciptaku.....

Tuesday, August 17, 2010

setia...

aku bercerita tentag setia..
aku bercerita tentag derita...
tapi..
aku x tau aku di mana..
adakah aku derita..
atau..
adakah aku yang setia..
atau mungkin....
aku tidak derita..
dan aku juga tidak setia...

aku berbicara bila aku rasa hatiku mula berkata..
cinta itu indah sementara...
maka..
buat apa merindu perkara yang sia2..

ku biarkan segalanya berlaku di hadapan mata..
ku biarkan hidupku beredar dengan sendirinya..
mungkin aku juga kena mengerakkannya..
cuma kadang aku biarkan saja...

bukankah...

BILA BERCINTA....JIKA X SETIA..SEORANG LAGI AKAN DERITA....

Monday, August 16, 2010

mungkin....

hati hati ini mula berfikir...

adakah aku hanya untuk terluka???
maka dia berkata...tidak...
aku akan berjuang untuk itu...

SELAMAT BERBUKA....

selamat berbuka buat semua...

6 ramadahn...
pantasnya masa berlalu....

why u still in my mind???

actually..
i don't want to think about u..
but...
u still come in my mind...

what should i do???
i want to ignore u...
but its realy2 hard..
its hurt me so much..

but i must 4get u before i "died"....

Thursday, August 12, 2010

dia semakin berubah...

yupp...

dia semakin berubah...

aku semakin jauh dengan dia....

semakin jauh dan tidak kan dekat....

dan aku juga tidak kan menanti dia lagi....

Wednesday, August 11, 2010

1 ramadhan...

1 Ramadhan ku di UiTM...kali pertama ..ketika berumur 20 tahun..dan amat menyedihkan...hanya bersahur apa yang ada...tiada tgn yang menggerakkan ku....hanya telefon yang berbunyi....dan 1 Ramadhan ku berbuka hanya nasi bungkus...baru ku tahu..bertapa sedihnya seorang perantau....dan aku sudah tidak mahu merasakannya lagi..dan tidak mampu untuk meneruskannya..kasih ibu samapi syurga..kasih ayah tenang dunia kita....



'hargai kasih sayang keluargamu....

Tuesday, August 10, 2010

ramadhan

" kan ku harap kan ramadahn kali ini penuh makna..
agar dapat ku lalui denagn sempurna...."



ya Allah...muga aku mampu lalui dengan sempuran..

amin....

Monday, August 9, 2010

YA ALLAH...

Ya ALLAH...

aku terlalu hina..
tidak layak untuk aku meminta...
di saat segalanya kau berikan kepada ku...

ya allah..
tidak pnh kau tarik nikmatmu dariku..
malahan kau tambah dari hari ke hari...

cuma aku terlalu lemah..
aku dambakan cinta dunia..
aku lupa akn CINTAMU..
aku rindukan kasih manusia...
aku terlupa KASIHMU....

hinanya aku..
alpanya aku...

andai kau tarik nikmat mu..
adakah aku akan masih begini???
YA ALLAH...
kasih dan sayangnya engkau pada hambamu yang hina ini....

aku terlalu hina....
bagimanakah harus aku meminta.....

YA ALLAH...
ampunialh dosa2 ku..
terlalu banyak..
seperti buih di lautan..
x terhitung banyaknya...
apakah tidak tertulis silap ku YA RAHMAN....

YA ALLAH...
AKU SYUKURI..
SEMALAM..
HARI INI..
ESOK DAN AKAN DATANG.....
UJIAN DAN RINTANGAN ITU..
kasih sayang mu YA ALLAH....

muga ramadhan ini buatku.....

amin....

ma....
angah rindukan ma....
rindu sanagt...

abah
angah rindu abah....

x tau sanggup atau tidak berpuasa seorang di sini...

ya ALLAH.....
aku amat merindui mereka....
adik2 ku...

along,acik,ami,arin....

mereka penguatku...
jgn rampas mereka YA ALLAH...


muga RAMADHAN INI yang terbaik buat ku untuk menjadi hamba kepadamu...

AMIN....

AKU AMAT MERINDUI MU YA ALLAH...DAN RASUL MU....

MA,ABAH,ALONG,ACIK,AMI N ARIN....

KAMU ADALAH URAT SARAFKU....

kenapa....

dia selalu pertikaikan saya...
dia kata saya selalu balik..
dia kata saya manja...
dia kata saya x independent...
dia kata saya budak2..
dia kata saya x tau nak hidup sendiri..
dia kata saya suka susahkan family..

dia sellau pertikaikan saya..
tapi..
saya malas nak pertikan dia..

saya juga bole cakp macam2..
tapi saya x nak...

saya kecil hati...
saya terasa tapi saya diam..
saya dah x layak untuk bersuara..
saya hanya di pergunakan....

saya rasa down....

sekarang saya bole juga pertikaikan anda....
tapi saya x sampai hati...
even my parents datang ambil..
tapi saya nyer umah dekat...
even saya balik every week saya naik moto saya...
minyak guna duit saya...
moto itu abah saya bayar...
maka saya rasa tiada masalah..
saya yang bawak moto saya..
maka anda tidak bole pertikaikan..
kenapa nak pertikikan orang....

saya masih ada perasaan..
cuba kita jaga perasaan orang yang x dekat dgn kita....

ni kita asik buat pertikaian..
hingga lupa.....

kawan anda ni sensitif orang nya.....

cuma jagan terlalu banyak mempertikaikan...
sekali saya buat pertikaian...
anda akan gagal menjawab.....

aku....

aku menyayangi semua...
tiada yang lebih mahupun kurang....

cuma jagn terlalu memalukan aku...


bila aku terlalu mengalah....

bila cinta di dusta...

bila cinta di dusta hati mula gelisah..
hilang kekasih hati..
hanya jadi kenangan....

so...

aku juga tiada perasaan...

sakit hati...

sudah tiada..
yang ada...


hati yang menanti...

RAMADHAN YANG TERCINTA.....

teringat...

teringat kenanagn ketika dia kata...
dia menyayangi aku...

namun dalam masa yang sama...
bukana ku yang dia sayang..
namun ada yang lain....

apalah...

adakah itu cinta???

gila....

Sunday, August 8, 2010

ramadhan...

aku amat merindui mu..
teramat sangat.....

aku amat merindui malam2 mu...

muga ramadahan kali ini menjadi ramadhan yang terbaik buatku dan bukan yang terakhir dalam hidupku..amin....

Saturday, August 7, 2010

berbicara...

bila kita berbucara tentang cinta...
ramai akan silap tafsirannya.....
tidak perlu bicara atas dasar suka...
tapi bicara dari jiwa....
bahawa cinta perlukan...
segalanya.....
setia...
gembira...
dan rasa sayang....

kata ma....

ma kata....
tinggalkan dia...
kamu tidak akan bersama dengan dia....

dan 3 tahun kemudian..
aku akui...
aku tiada rasa terhadapnya......

thanks ma...
u always beside me...
when i need u to hold my hand..
i love u ma....

mungkin...

Mungkin…
Perkara ini hanya mungkin..
Aku juga tidak pasti..
Kenapa tiada manusia yang setia..
Kenapa ramai yang suka menipu…
Kemudain tertipu..
Dan di tipu???

Kenapa manusia selalu menidak kan kata hatinya…
Argh….
Benci di katakana ayang..
Rindu di katakana tidak…
Cinta di katakn dusta..
Siapa..
Yang harus di salahkan???
Dunia???
Tapi kita yang tidak mengelakkannya…
Mengapa manusia hanya tahu melihat..
Tapi gagal untuk menghayati..
Merosakkan..
Banyak kali..
Gemar memusnahkan…
Dari membina..
Kemudia..
Menyalahkan…
Dan benci di salah…
Dan mungkin..
Mungkin..
Mungkin…
Mungkin manusia itu gagal..
Gagal memahami perasaan diri..
Gagal menghayati rahsia hati..
Gagal untuk berdiri sendiri…
Gagal untuk memulakan kembali…
Gagal untuk berdiri sendiri..
Gagal untuk menyendiri..
Dan gagal untuk menyepikan seketika tentag diri…
Manusia…
Insane..
Orang..
Argh…
Tiada yang setia..
Tiada yang hati nya mulia..
Aku juga x setia..
Dia..
Kamu..
Aku sesiapa saja tidak setia..
Tiada insane yang setia…
Aku benci pada ombak…
Yang setia menghempas pantai…
Tanpa jemu..
Tanpa rasa sangsi..
Walaupun pantai selalu di puji…
Ombak selalu di keji..
Ombak tetap menghempas diri ke pantai…
Walaupun ombak pergi..
Dia pasti datang kembali…
Mengapa hubungan manusia tidak seperti ombak…
Yang mencintai pantainya..
Yang setia pada pantainya…
Yang penting…
Manusia itu gagal untuk setia…
Pada setiap detik2 nya…..

mungkin...

Mungkin…
Perkara ini hanya mungkin..
Aku juga tidak pasti..
Kenapa tiada manusia yang setia..
Kenapa ramai yang suka menipu…
Kemudain tertipu..
Dan di tipu???

Kenapa manusia selalu menidak kan kata hatinya…
Argh….
Benci di katakana ayang..
Rindu di katakana tidak…
Cinta di katakn dusta..
Siapa..
Yang harus di salahkan???
Dunia???
Tapi kita yang tidak mengelakkannya…
Mengapa manusia hanya tahu melihat..
Tapi gagal untuk menghayati..
Merosakkan..
Banyak kali..
Gemar memusnahkan…
Dari membina..
Kemudia..
Menyalahkan…
Dan benci di salah…
Dan mungkin..
Mungkin..
Mungkin…
Mungkin manusia itu gagal..
Gagal memahami perasaan diri..
Gagal menghayati rahsia hati..
Gagal untuk berdiri sendiri…
Gagal untuk memulakan kembali…
Gagal untuk berdiri sendiri..
Gagal untuk menyendiri..
Dan gagal untuk menyepikan seketika tentag diri…
Manusia…
Insane..
Orang..
Argh…
Tiada yang setia..
Tiada yang hati nya mulia..
Aku juga x setia..
Dia..
Kamu..
Aku sesiapa saja tidak setia..
Tiada insane yang setia…
Aku benci pada ombak…
Yang setia menghempas pantai…
Tanpa jemu..
Tanpa rasa sangsi..
Walaupun pantai selalu di puji…
Ombak selalu di keji..
Ombak tetap menghempas diri ke pantai…
Walaupun ombak pergi..
Dia pasti datang kembali…
Mengapa hubungan manusia tidak seperti ombak…
Yang mencintai pantainya..
Yang setia pada pantainya…
Yang penting…
Manusia itu gagal untuk setia…
Pada setiap detik2 nya…..

Sunday, August 1, 2010

hati....

bila berbicara tentang hati..
kita akn percaya..
bahawa kehidupan ini sementara..
aku juga bercinta..
namun hatiku telah lama tiada..
disaat aku mula percaya pasti ada yang akan jadi penghalangnya..
maka aku percaya..
cinta itu hanyalah untuk yang setia..
bukan seperti aku....
yang hanya tahu melukakan saja..

namun...
biarlah aku begini..
biar aku cari rahsia hatiku kembali..
biar aku tahu...
tinggi rendah langit tempat ku berdiri..
x perlu diangkat aku untuk mengukurnya kembali..
kerna aku hanya sementara di hati...

bukan hari ni aku menulis kerna aku kecewa...
namun aku menulis kerna aku merasa..
hebatnya cinta yang hanya indah sementara...
dan ruginya membuang masa tidak tentu hala..
biarlah aku begini..
aku lalui hidupku degan duri sendiri..
tidak perlu huluran tangan yang suci..
andai hati tidak buatku lagi...

pergilah dikau dari sisi...
bukan ku membenci..
hanya untuk kesedaran diri..

bahawa cinta suci bukan buatku kenang mahupun simpan di hati..

biarlah pasir2 rindu itu ku letakkan di pantai kembali..
tempat yang harus di lalui oleh pencinta2 seperti ku ini...
yang gagal untuk meraih cinta suci.....

Sunday, July 25, 2010

hati ini....

hati ini...
mungkin keliru...
tapi....

aku juga hanya yang dulu....

"bukan tidak sudi....cuma perlukan masa sendiri.."

birthday....

happy birthday sayang..



24 julai 1990...

nur nadia binti mohd jalani...

Friday, July 16, 2010

birthday!!!!

.....
......
.......

ok.....

saya mau.....



jubah hitam....
selendang hitam....

tapi......

alahai.....

hahahahahahah .....:)


punak: aku nak hadiah....
jubah..... :)

bukankah ia bermula dengan senyuman.....

senyuman itu bukan lah sesuatu yang mudah di ukir..

maka pabila ia telah terukir..

hargailah ia...
agar ia tidak merubah kepada yang lain....

bukan mudah utuk gembira..
tapi kalaw bukan kita...
siapa yang harus gembira.....

" senyuman itu seindah mentari"

hati sudah sepi....

mungkin aku mula berfikir..

dari hanya mula berfikir..
kita gunakan pendekatan dekat dengan hati...
mari kita lihat..
tiada apa yang hendak di kesalkan...
biarlah..
segalanya tersurat mahupun tersirat...

" hati itu bukan untuk di lukai"

Thursday, July 15, 2010

mungkin bukan aku.....



mungkin bukan aku yang buat kau tersenyum...



tapi aku yang buat kau merana....


aku yang menyusahkan dan merumitkan hidupmu...

selamat tinggal kisah2 cintaku!!!!


tiada lagi yang harus ku kenang....

mahupun ku ingati....

aku bicara....

aku bicara..
dan aku berfikir..
susahkah hendak mengikut syariat agama???

sedangkan ISLAM itu SYUMUL....

" agama itu juga bermula dengan cinta"

Monday, July 12, 2010

buang...

buang saja namaku dari hatimu....

bukan kerna benci..
namun kerna aku tidak layank untuk berdiri di sisiku lagi....


"aku bukan bidadari yang hanya setia buatmu"

Saturday, July 10, 2010

yuppp....

it's true...

i hate to fall in love..
but i known...
love come when u r not ready...

and i known sometimes we must sacrifice something to got something better...

" cinta itu jiwa pada hakikatnya.."

morning...

morning everbody..
morning malaysia..
morning world..
tody i'm back...

i miss n love my family...

dats suddenly i'm thinking about somebody..

should i tell him dat I'm hate him so much????

Friday, July 9, 2010

biar aku bicara...

biar lah...

biar malam ini aku berbicara tentag cinta...

bukan kah cinta itu iadaman semua..
kadagkala buakn aku benci untuk bercinta...
namun tiada lelaki yang setia..
aku akui..
sukar untuk setia..
apatah lagi untuk kekal lama...
mungkin aku selesa begini..
tanpa sebarang rasa di jiwa...

mungkin aku akan terus begini..
sendiri..
tapi aku akui...
smapai bila aku harus membenci..
bukana ku tidak mahu buka pintu hati..
namun aku tidak bersedia untuk keciwa lagi..
sedangkan yang lalu masih berdarah lagi..
bagaimana baru di tamabh luka yang baru....

maka ku biarkan diriku sepi....
namun aku sedar...
kesepian hanay akn memberi tekanan kepada jiwa ku ini...
biarlah segalanya berlaku tanpa sebarang permasaalahan...

" cinta itu ada kalanya indahnya hanya sementara...."

menulis....

aku menulis lagi..

kali ini aku ingin berbicara tentag perkara yang dekat dengan minda..
rapat dengan jiwa..

kita selalu hanya berbicara tentang cinta...
namun kita sering lupa..
apakah kita tidak mampu untuk menyayangi tanpa cinta???

apakah salah jika kita tidak cinta..
namun hanay menyanyangi sahaja???

" cinta itu akan hadir di kala hati tidak pernah sedia"

Tuesday, July 6, 2010

Friday, July 2, 2010

jauh...

kami semakin jauh....
dan tersangat jauh....
dan tiada apa lagi yang untuk di kenangkan...
biarlah segalanya berlalu...

cinta dan sayang...

kita hanya tahu melihat...
tapi kita gagal mendengar..
kita gagal merasai..
apa itu cinta???
apa itu sayang??
kita hanya tahu..
mengeji..
mencaci..
dan menghina cinta itu sendiri..
tanpa di beri peluang untuk melindungi diri..
bukan kah cinta itu sesuatu yang suci..

untuk kita hargai..
sayangi..
dan letakkan dekat di hati??
tapi kita gagal untuk lukukannya lagi...
yang kita hanya tahu...
menghina dan memaki...

walaupun aku bukan sedang bercinta...
aku tahu..
aku juga perlukan cinta..
tapi hatiku masih terluka..
maka aku juga tidak bersedia untuk sebarang kata...

namun..
aku masih ada rasa sayang..
maka x salah bagu ku..
andai kau cuba yakinkan ku dengan segenap jiwamu..
bahawa cinta dan sayang masih ada...

tidak perlu di tanya pelbagai pertikaian..
cukuplah..
sekadar tahu..
bahawa aku juga insan biasa yang memerlukan cinta..
dan kadangkala terkorban kerana cinta hanya kerana sayang...

mereka...

mereka seakan sama....

kedua2 nya suka kan glamours...
dan aku kata....

REJECTED!!!!!

Wednesday, June 30, 2010

inginkan...

tiba2 aku ingin kan sesuatu...

sangat2 menantikan hari lahir ku...

tapi mengapa???

aku inginkan sesuatu...

tau x aper??

HANDPHONE!!!!

hahahahah..

nokia...
nak yang sliding or lipat..
hahahaah

over la...
:)
:p
:D
hahahahha

keterujaan

keterujaan untuk memulakan clss...

walaupun aku sudah hampir 2 minggu di kampus menyambut siswa dan siswi yang mendftr pada 26 june hari tue...

tapi..
hatiku masih lagi berasa sunyi...
sepertikehilangan seseorang yang dekat di hati..
tatkala ku tulis post ini...
mungkin aku memikirkan dia..
tapi..
entahla...

teringat satu kata2..
'jangan di kenang perkara yang lepas...'

miss him???

should i miss him????

entahla..
aku pun x tau....
eh...
buaknkah rindu tu memusnahkan segala impian???

entahla...
aku amat rindukan seseorang..
tapi..
aku tidak tahu siapa.....

Friday, June 25, 2010

tolong lah...

tolong lah..
jauhkan aku dari perasaan ini..
aku tidak amhu cemburu di atas kegembiraan dia..
setelah aku lukakan dia...

aku terpaksa membayar tekanan di hatiku ini...

pilihan sendiri...

'adakalanya kita memilih untuk melukakan hati kita sendiri untuk memberikan senyuman pada orang lain'

Thursday, June 24, 2010

hanya kiasan....

hanya kiasan..
bila ku berbicara...
'matikan hatimu...
seperti yang ku lakuakn dahulu..'

Sunday, June 20, 2010

dalam kesunyian jiwa ku melayang pergi...

dalam kesunyian ini..
aku mula merindui seseorang yang telah pergi menyahut seruan ilahi...
walaupun mungkin aku dengan dia..
tidak la kekal lama..
namun..
di hatiku..
masih terpahat namanya..
buat Arwah UBAIDULLAH BIN MOHD BASRI..
MUGA ENGAKU TENANG DI SANA..
aku d sini mendokan kesejahteraan mu..

YA ALLAH LETAKKAN LAH ARWAH UBAIDULLAH di kalangan mereka yang beriman dan dilindungi olehmu YA RAHMAN,YA RAHIM..

amin....
beberapa hari lagi..
genap lah setahun pemergian nya ke alam yang sememangnya untuk kita semua....

sayang...

saat ini tiada lagi sapaan darimu..
namun aku abaikan..
kerna tatkala ini..
aku harus bangkit...
bukan untuk berlari..
namun untuk mengapai impian di hati....

ku tinggalkan kenangan dirimu bersama ingatan di angin lalu...

Saturday, June 19, 2010

persoalan...

persoalan..
persolan yang telah lama ku tinggalkan..
aku akui..
aku masih merindui dia..
walaupun aku benci..
aku amat rindui dia..
namun aku sudah bersedia hadapi rindu ini..
namun aku terlupa..
bagaimana cara untuk tagani nya..
pabia bicara tentang rindu...
aku mula ingati pertemuan setahun yang lalu..
walaupun mungkin perkara itu telah dia lupakan..
namun aku masih mengharapkan..

detik ini..
tika pena ini mula menari...
hatiku juga mula bicara sepi..
bukan aku tidak ingin melupakan mu..
kerna aku tidak tahu..
adakah itu yang terbaik untukku...

memang aku berjanji setia..
ku ungkap janji di hadapan temanku..
namun kini..
ia seperti tinggal janji..
aku seperti mati sendiri..
lesu berdiri..
rebah di muka bumi...
dan aku juga sudah lupa...
bagaimana untuk ketawa bersama kesenanagan di hati...

aku dan kenangan..

kali ini..
detik ini..
aku tidak mampu lari dari kenangan...
bertapa aku merindui seseorang..
yang jauh dari mata..
mungkin juga sangat jauh dari hati ini...
tapi detik ini kau rindui dia..
memang aku tidak sangkal lagi..
pergaduhan lalu..
membuatkan hatiku tawar...

tapi mengapa ada rindu buat dia?
adakah kerna aku yang tidak mahu melepaskan nya..
sedangkan kata2 yang di katakan sudah membuat aku terluka...

ingin sekali aku mendapat kata2
yang indah dari dia...
bahkan itu yang ku nantiakn..
namun itu hanay khayalan...

Monday, June 14, 2010

sebenarnya....

sebenarnya ..
serius...
aku sentap..
aku x tau naper..
sangat2 sentap..
argh!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, June 8, 2010

apa itu cinta???

Apa itu cinta..
Aku juga sudah lupa takrifannya….
Aku hanya tahu bahawa aku tiada sesiapa untuk di cinta..
Tapi hatiku setia..
Aku tidak mampu menduakannya…
Hatiku berkata..
Aku mencintainya..
Namun aku tidak akan bersamanya….
Apakah ini cinta?
Bercinta?
Mengenggam setia..
Tetapi tidak bersama?
Aku merindui dia..
Teramat rindui dia….
Bahkan aku bole mengucap setia buatnya…
Namun bila berbicara tentang cinta..
Aku selalu mengigatkan tentang sakit nya bila di khianati..
Aku bukan benci..
Namun aku telah bersedia untuk hadapi sebarang kemungkinan lagi…
Hanya tuhan saja yang tahu..
Bila aku terluka..
Aku menangis hiba..
Dan aku tidak mampu menghadapinya lagi.
Bukan aku ingin bicara aku paling setia..
Bukan juga aku ingin bicara aku wanita impian dunia..
Kerna aku bukanlah sedang jatuh cinta..
Apatah lagi impian dunia adam di sana…
Aku hanya ingin bicara aku juga ada maruah dan segalanya..
Namuna ku tidak mampu melupakannaya begitu saja..
Aku juga lupa difinisi cinta..
Maka apa yang ada di dalam hatiku hanyalah
Sebuah rasa yang biasa..
Dan tidak mampu ku difinisikan sebagai
Cinta mahupun rindu…
Buat dia…

aku...

sudah terlalu jauh..namun aku masih memikrkan dia...

ingin ku berikan kata2 puitsi buat seseorang...

'cinta itu bukan untuk hari ini...
namun...cinta itu untuk sampai akhir hayatku'

Monday, June 7, 2010

maaflah....


aku sudah tidak lagi percaya...
aku sudah tidak lagi pasti..
aku hanay menaggap itu hanya picisan..

bagaimana harus ku percaya..
sedangkan kepercayaan hatiku kian luntur...
hanyut..
biarlah..
aku biarkan...

aku tidak lagi percaya pada cinta...
yang ahnay membuang masa..
baik aku mulakan denagn sesuatu yang baru..
dulu aku percaya....
bahawa perkahwinan itu adalah bukti cinta..
kini..
aku merasa itu hanay dusta...

argh...
mereka hanya tahu menyakiti...
dan aku..
tidak akn benarkan perkara itu terjadi lagi...
maaflah..
tiada lagi rasa di hatiku....

Friday, June 4, 2010

semalam ku bermimpi...

semalam ku bermimpi...
aku tidak pasti mengapa dia menjengah dalam mimpiku...
lima tahun tidak bertemu..
nmaun bila dia memasukumimpiku..
aku bertanya...
ini rindu..
atau mungkin aku mengigatinya...
entahla..
aku juga tidak pasti....

mungkin aku merindui kenangan2 kami...
yang sudah 7 tahun berlalu....

muga kamu sentiasa bahagia selalu...

Wednesday, June 2, 2010

aku

kenapa aku tidak seperti dulu..

aku seperti lemas..
lemah..
dan hilang....

siapa aku???

Tuesday, June 1, 2010

biarlah....

mungkin aku tidak seperti yang dulu..
aku seolah2 hilang..
aku juga keliru..
apa yang aku inginkan???
apa yang aku perlukan?
aku tidak tahu..
aku hanya rasa aku sudah musnah..

dan aku tidak tahu bagaimana untuk kembalikan segalanya...

dan ...
kepercayaan ku juga telah hilang....

dan aku tidak tahu bagaimana mahu ingin mengembalikannya...

dan kata putusku...
mudah....

biarlah aku begini....

walaupun mungkin aku sendiri hingga mati....

semakin jauh..

telah lama ku tinggalakn laman ini sepi...

mungkin hampir mati mawar2ku..
telah lama juga aku biar kan segalanya berlaku..
tanpa rasa kasihan...
aku biar kan hatiku..

hanyut...
luka..
sengsara...
tak siapa yang tahu...

dan aku juga tidak tahu pada siapa harus ku ceritakan..

yang pasti mereka tidak memahami aku..
mungkin juga aku tidak memberi peluang buat mereka....

dan d saat ini...
aku mula menjauh...
dari dunia ku..
darai orabg2 di sekelilingku..
dan tanpa ku sedari...

aku sedang menghancurkan diri...

tiada lagi keyakinan diri..
yang ada..
jalan menuju mati.....

Monday, May 17, 2010

aku tidak berguna....

aku tidak berguna!!!

selamat pagi dunia...


selamat pagi dunia...
aku mencari terapi buat diriku...
lantas apa yang ku fikirkan..
hanyalah himpunan ayat2 AL-QURAN di dalam kotak pink ku yang comel...
yupp...
itu yang terbaik...
di saat pagi menjenguk kan diri...

semuga hari ini lebih baik dari semalam...
amin...

Saturday, May 1, 2010

awk!!!

awk!!!!
awak ni kenapa..
awak nak sakitkan hati saya?
awak nak tgok saya menangis hari2?
diam..
lesu..
awak tau x..
awak dah ubah saya..
awak dah buat saya sakit..
saya benci awak..
tapi saya x tau..
saya x rindu awak..
tapi tetap ingat awak..

awak kan dah buang saya...
awak yang ckp..
awak pergilah kat dia...
saya ni x bermakna kan..
nanti saya bebankan awak lagi..

klw saya sayang awak..
awak akan benci saya kan..

x per la...
saya x kisah skang ni..

tapi janagn buat saya sakit...
hati saya dah x der bentuk da...

depan kawan2 saya gelak2..
belakang kawan2 saya nangis..
saya x nak kawn2 risau tentag saya...
tapi...
mereka risau..

awak akn benci saya..
saya tau..
awak..
tolong la..

walaupun saya rindu awak..
tapi awak dengan dia...

saya tau dia lagi baik...

saya ni dah la jauh....

x per la..
pergi jer...


cuma saya x boleh nak lupakan awak lagi..
sebb tu saya sakit...

awak...
please...
rindu ni untuk awak..
tapi saya masih x layak untuk berikan...

sebb ada yang lebih layak....

Friday, April 30, 2010

aku dan anda...

aku rasa bila aku sakit...
aku marah bila aku terasa....
aku rasa aku rindu dia..

tapi dia dah 'bunuh' aku...
dan aku tidak d 'kuburkan'...

aku hanay di biarkan...
tanpa ber'nisan'...

Saturday, April 24, 2010

kenapa berbohong....

kenapa..
aku ingat ia hanya satu pembohongan....
maka aku biarkan..
tapi..
ia kenyataan..
sangat menyakitkan..
kau berjanji..
tapi kau yang mungkiri..
apa lagi yang aku perlu tahu..
yupp..
aku x sehebat dia...
terima ksih kerna mengigatkan itu...
aku x tau..
aku marah...
kecewa...

kenapa buat aku macam nie??
kenapa???
cakap!!!
cakap!!!!!!

alasan kau x munasabah...
kau tau kerinduan aku membunuh aku...
kemesraan kau menghina aku..
dan kenagan2 bersama aku menjerat kau..
aku rasa aku dah benci dengan lelaki...

kau buatkana ku percaya..
tapi kau musnahkan ia...
terima kasih..
terima kasih banyak2...

aku memang macam nie..
aku jahat kan..
kejam..
ego...
kongkong...
x per la....

aku rasa berkenalan dengan aku juga satu kesilapan...
tapi...
itulah yang mengembirakan hati aku....
kenapa???
kenapa aku knl dgn kau????

kau tau x..
aku telah tutp hatiku untuk orang lain...

tapi kau hancurkan ahtiku..

luka lama belum sembuh kau lukakan dengan luka yang baru...


ia x sesakit yang lama..
tapi telah kecaikan hati aku.....

thanks to you...
n tahnks berjanji n mungkiri..
patutlah kau x boleh dkt sisi aku...

cinta jarak jauh untuk mengajr kita untuk setia..
bukan mengajar untuk berduka sentiasa...

kenapalah aku bole jadi begini semula....

kau cabar aku untuk setia..
kau juga cabar aku untuk berdoa sentiasa..
dan kau kata jodoh segalanya...
tapi cara kau lukakan aku..
x kan ku lupkan sampai bila2...

TERIMA KASIH !!!!!!!!!!!!!!
CINTA HATIKU....

Friday, April 23, 2010

MUNGKIN JUGA....

mungkin juga...
ini semua hanya mimpi...

lagi pun tiada pa yang aku ingin kan tika saat ini....

hanya berjauhan dan melupakan segalanya...

entahla..
kesetian yang x mampu di tunjukkn atau kecurangan yang memang terletak di persimpangan????

kedua2 nya di hadapan...

kita yang tentukan..

mungkin kecurangan itu lebih indah dari kesetiian..

dan menghancurkan itu lebih mudah dari membina????


tetapi melukakan sangat sukar untuk mengubati..

Tuesday, April 20, 2010

perjuangan bermula...

perjuangan bermula...
tanpa sebarang rasa duka...
aku kan melangkah..
tanpa dia..
dan tidak akan menoleh lagi.....
;)

Saturday, April 10, 2010

dia dah lupakan aku....

dia dah lupkan aku..

bagi msg x reply...

call belum tentu dia agkat...
YA ALLAH...
bantulah aku lupakan dia..
amin...

Tuesday, April 6, 2010

aku...

aku perlukan masa untuk bersendirian..

dan..

berfikir......

yang bagaimana????

yang bagai mana???
kita tak pernah fikir yang macam maner..
kita fikir yang begitu saja..

ahhh...

abaikan saja...
kita jadi seperti sedia kala...

tanpa seseorang yang kita cinta...

kita bole bahagia...

cukuplah...
sekadar berteman saja....

;)

x sabar nak balik rumah....
jumpa ma..
abah..
n adik2...

mereka saja penguat aku....

ok dah...

ok..
dah...
aku dah habis pk...
kesimpulan nya...

aku suka macam nie...
aku x kan sakit ahti aklw aku sendiri..

selamat tinggal perasaan sayang ku buat kamu...

ok...
kita x kan jadi lebih dari seorang kawan..
tq...

entahla...

entahla..

aku nak marah dia..
tapi ni kesilapan aku..
aku yang mulakan..
tapi aku tak tau macam amner nak selesaikan...

ya ALLAH..
AKU TAKUT SANAGT...kenapa lah aku yang hadapi ujian nie..
aku semakin x percayakan lelaki..
dan geli dengan diri mereka..
aku semakin trauma dengn lelaki....
aku x bole lari dari persepsi negatif aku..
kaw aku x berubah aku tahu..
aku akn benci lelaki...

tapi..
sekarang...
bila dia dah mula abaikan aku..
mula la aku pun nak hangin..

geram!!!!!!

eeee...

salah aku ker!!!!!!!!!!!!!

argh!!!!!!!!!!!!!!!!!






x marah!!!!
tapi bengang!!!
cam ner nak jumpa dia cam nie!!

huish......

how come...

how come..

i must forget u..
i must ignore u..
i must let u..
and u let me down...


why i miss you again..
huh..

i hate this feel..
even i miss you...

waaaaaa....

i hate to be fall in love..

and i'm not love you...

how i want to tell you!!!!!!

Saturday, April 3, 2010

selamat pagi...

selamat pagi dunia...

aku masih mampu bangkit...

itu sudah cukup buatku..


ya ALLAH..BERILAH AKU PELUANG UNTUK KEMBALI SEPERTI SEDIAKALA AMIN...

1 pembohongan...

ini semua 1 pembohongan...

aku bukan dia..

kamu juga bukan dia...

tinggalkan saja aku..

aku benci begini..

aku terseksa..

tapi kau berdiam pula...

aku tidak mahu mengigati semua..

aku tidak pula ingin mengetahui apa..

yang aku tahu..

ini satu pembohongan..

aku benci kamu...

tapi aku mula rasa sayang....

ahhh...

jangan risau..

sayang itu..

sementara saja..

kerna aku sudah mula lupa akan cinta mahupun sayang...

rupa2nya..

ini semua 1 pembohongan..

lelaki2 itu...

wajar saja kau tinggalkan...

bersama ucapan selamat tinggal...

biarlah aku begini..

ku tulis ini bukan untuk bercerita siapa aku yang sebenarnya..

namun..
aku sedar..
ada masanya aku harus mengalah dari dunia yang indah ini..
bertapa aku merindui seseorang..
namun aku tidak mampu suarakan..

kesibukan aku tidak bermakan di dalam hidupnya...

seminggu ni..
aku tidak mendapat rehat yang cukup..
dan tersangat sibuk..
namun hari2 ku masih mampu mengigatinya...

inilah kali pertama kau merasa kalah yang teramat sangat..
aku tidak meninggalakn dia..
aku juga tidaka kan melukakan dia..
cuma aku ingin pergi seketika..
ingin ku tenangkan hatiku..
siapa aku yang sebenarnya...

aku bukan lah yang terbaik..

namun aku ingin menjadi yang terpilih.
aku gagal lagi..
bila kekalahan ini ku sandang..
aku benci kepada dia..
namun...

aku masih terlalu jauh untuk berkata demikian..

ku diamkan kembali..

di saat ku tulis apa luahan ku ini...

aku baru lepas habis kerja2 ku...

telah ku taip mesej buat dirinya..
tapi aku tidak mampu menghantarnya...

entahla..
bertapa aku semakin membenci kaum2 yang suka memusnahkan hati2 yang mudah terluka...

dab terima kasih..
kerna kau membuatkan ku...
tidak terfikir untuk ke arah itu lagi...

bahawa cinta itu hanyalah mimpi ngeri!!!

Thursday, March 25, 2010

rindu...

serius rindu..
ma..
abah...
acik....
ami..
adik arin..

rindu gler....

macam dah seratus tahun x jumpa..
waaaaaaaaaaaa...

Friday, March 19, 2010

pergi...

petang ni akan bergerak ke puncak alam...

selamat tinggal kawan2...

merindui dia yang jauh d mata..tapi dekat di hati...

post lama...

entahla..
mengapa begini..
aku rindukan dia..

bole tak awak kembalikan kawan saya yang lama tu kepada yang asal...
saya takut dia jadi lain...
dia penguat saya..
lagi2 masa saya betul2 hilang arah..
dengan dia saya mengadu..
saya kecewa bila dia juga hilang arah akhirnya..

saya nak dia tahu bahawa saya rindukan segalanya....
maaflah...
saya takut nak berterus terang tapi itu hakikatnya...
sebelum segalanya terlambat...

tadi..
fiza beritahu..
dia mimpi aku meninggal dunia...
YA ALLAH...
andai kata umur aku tidak panjang..
namun berilah aku peluang untuk membahagiakan kedua ibu bapaku dan keluargaku..

saat ini kegembiraan aku adalah melihat ma n abah bahagia..
dan adik beradik ku...

x lupa buat kawan2 ku..
p-nut,ayu,jerah,niza clss mate..

wat yana..
aku rindukan kau...
semua persahabatan kita kekal selamanya...

entahla..

aku takut....

aku rindukan dia..

tapi aku akan pergi....

maaflah...
selepas 5 bulan aku sendirian..
aku tahu...

pada hakikatnya dua tahun sudah aku meninggalkan kisah cinta ku....

dan 5 bulan baru aku kehilangan seseorang yang hampir membuatkan aku merasai nikmat cinta itu...

namun dia buakn untukku...

tidak mengapa 5 bulan telah berlalu...
aku adalah aku..

kembali bersedia..
namun..
mungkin tidak lagi..

persepsi ku terhadap lelaki masih lagi rendah...

muga aku bertemu denagn seseorang yang mampu mengubahnya...

terima ksih buat semua..
anda penguat saya di kala ini....

Saturday, March 6, 2010

how can i trust man...

how can i trust man..

pagi tadi antar ayu amik kereta...
masa bawak dia g amk keter dia tanya aku soalan cepumas..

ayu:'oit nadia ko x nak couple ker??'
aku:'ngan saper??ko tanya ku ker soalan tu???'
ayu:'yera rr tanya ko la..ngan skandal ko la...??'
'ko kan sayang dia...'


pastu aku tanya balik kat ayu..
how can i trust man after all of this happen in my life???

aku pun dgn confident tambah la ayat2 aku..
'aku kan bz...debat,blog...asingmnt...test,n macm2 la..kesian arr klw aku couple..nanti aku bz dia bosan...kesian dia...'
memang condifent giler aku jawab...hahahah.

tapi dalam hati aku lain...
aku memang la teringin nak bercinta..

tapi aku selalu tanya kat diri aku..
how can i trust man again???
n how to differentiate between man n gay??

maybe la persoaln ni yang buatkan aku terus x percaya pada laki da...

kadg2 aku sunyi...tapi muka confident happy...hahahah..
tu la aku......

emm...
so saper la yang nak tukar persepsi aku bahawa lelaki boleh di percayai dan bukan gay???
hihihi...


oo..before habis mencarut i have a lof of pic to show to all of u...
masa clss bel...n aktivti mggu ni yg bz...(nanti la masukkan lembt la brdbnd ni)


test,asngmnt,drama n pelbagai..
hahahaha...
by...
salam..
love....

Friday, February 26, 2010

mungkin hati ini belum pulih....

mungkin hati ini belum pulih dari kesakitan...
maka pabila kesakitan yang sama datang..
hati ini umapam biasa..
maka tiada tangisan mahupun kesedihan..
walaupun sedikit kekecewaan...
tidak mengapa kerna puteri ini telah terbiasa lantaran sikap insan yang dia katakan itu....

baiklah aku menulis....

mungkin dia tidak tahu...
aku juga tidak pasti...

tapi aku ingin beri tahu..
hatiku sudah mati..
tiada lagi cinta untuk sesiapa..
maaf..
aku sudah tiada rasa..
berilah aku masa untuk verfikir kembali..
aku tahu silapku..
memberi harapan dan kenangan..
aku memang rindukan kamu..
dan juga perlukan diri mu selepas aku kecewa..
lantaran itu huluran kerinduan mu ku sambut denagn mesra...
namun aku lupa..
bahawa cinta itu perjanjian hati...
bukan hanya keikhlasan diri...
maaflah...
aku terlupa lagi..
bahawa cinta itu murni..
bukan untuk meminta simpati...
maaflah...
cinta itu persefahana di antara jiwa yang suci..
dan aku gagal untuk memahami...
dan cinta itu membuang kekeliruan..
dan aku terus keliru..
aku lemas dalam penipuan...
aku hancur dalam segala keadaan...
maaflah...

aku menulis kerna aku kesunyian..
di laman ini lah aku bermadah..
di laman ini lah aku meluahkan rasa....
buakn aku menidakkan rasa cinta,rindu,mahupun sayang..
namun aku terpasa..
bahawa cinta itu bukan untukku buat kali ini...

biarlah pemahaman yang bagimana ku terangkan..
kau tidak juga faham..
maka biarlah aku sendiri yang memahami tanpa sebarang pertikaian cinta mahupun kerinduan...
terima kasih...

bersama denagn mu aku merindui kenangan itu...

Wednesday, February 24, 2010

dari teman buat sahabat....

Keunikan Ahli Syurga Hadith : Dari Jabir r.a katanya, dia mendengar nabi s.a.w bersabda:”sesungguhnya penduduk syurga makan dan minum di dalamnya. Tetapi mereka tidak meludah, tidak kencing, tidak membuang air besar dan tidak membuang hingus.” Para sahabat bertanya:”Bagaimana makanan yang mereka makan? Jawab baginda:”Keluar dari sendawa yang baunya harum seperti bau kasturi . Mereka selalu membaca tasbih dan tahmid sebanyak tarikan nafas mereka.” (Muslim)

Dari Ibnu Ibnu Umar r.a katanya: rasulullah S.A.W memegang bahuku lalu ia bersabda:” Hendaklah engkau berada dalam dunia seolah-olah engkau orang berdagang atau orang yang sedang melalui di jalan (pengembara)”. Dan adalah Ibnu Umar r.a berkata:”Jika engkau berada di waktu petang, maka janganlah engkau menunggu pagi; dan apabila engkau berada di waktu pagi, maka janganlah engkau menunggu petang. Dan gunakanlah dari sihat engkau bagi masa sakit engkau dan dari hidup engkau bagi masa mati engkau. (al-Bukhari)

Sabda Rasulullah s.a.w yang maksudnya: “Tiga perkara yang boleh mengeratkan persahabatan dengan saudaramu iaitu memberi salam apabila bertemu dengannya dan menyediakan tempat duduknya dalam sesuatu majlis serta panggilah ia dengan nama yang paling disenanginya.” Riwayat Al-Tabrani

Monday, February 22, 2010

sibuk???

huhuhu....

sibuknyer diss week n next week..

diss week just 1 quiz...
law hari khamis ni...

then dgr citer ader ppkp palk..adoyai....
camner ni..
kak lidya plak kawen..
haiyo...


pening paler...
hadiah untuk kak lidya x beli lagi...

then next week 3 test...
1 asingmnt...
mati la....

isnin 2 test..
pad260 n 254...
hari rabu qmt palk...

study2....
kena struggle....
huhuhu...

i miss him so much...

tapi bial tgh problms..
cakap miss pun macam cakap saya benci awak...
hahahaah


bila la nak jumpa lagi...

yang pasti x sabar nak tggu raya..
ma n abah paln nak raya kat kedah...

opssss...
hahahahahhaha
kedah???
nadia!!!!

jangn angan2 tinggi sayang oi...

test ni..
hahahahaha...
asingmnt...

mak eh....

sibuk tol aku....

xper2....

papaer pun awak saya ingat....

jgn marah2 nanti cepat tua...
walaupun awak memang tua dari saya..
heheheheh...

ma,abah,along,acik,ami n arin...

LOVE U SO MUCH..
MUAXXX!!!!

kamu....take care....merindui kenangan makan malam di ELIZARD berdua ..hahahahah

daaaa....

Thursday, February 18, 2010

separuhjiwakupergi...

Lirik Lagu Anang Hermansyah – Separuh Jiwaku Pergi


Separuh Jiwaku Pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka

Reff:
Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku

Kau bilang tak pernah bahagia
Selama dengan aku
Itu ucap bibirmu
Kau dustakan semua
Yang kita bina
Kau hancurkan semua

why???


why??

i think i'm late...
but...
i'm still remember...

3 february...

happy birthday.....

i'm happy look at your pic....
with your family...

then...
i ask my self..

why all of this...
happen in our relation...

u let me go....

but i'm still can't 4get u...

i know i'm not miss u..
or love u like 4 years ago..

but i know i can't ignore u..
n i'm still thinking about u..
but i feel very thankful when i know u r someone success now...

i just pray 4 u..
u can got what u want....

amin...

Saturday, February 13, 2010

aku dan aku...

aku hanya aku...

hari ini...

semalam...

seminggu yang lalu..

mahupun 19 tahun yang lalu...

aku adalah aku...


MANJA...

BANYAK CAKAP...

SUKA DI BERI PERHATIAN....

KUAT CEMBURU....

SUKA DI MANJAKAN...

SENSITIF....

SUKA MERAJUK...


dan aku tidak pernah berubah....

terima saja aku....

x perlu di ubah mahupun di sentuh....

cuma miliki aku dengan keikhlasanmu...

let me go....

i let u go...

n

let me go...

i known i must go..

now....

i miss u..

but..

i'm not sure i need u r not...

i'm always fall in love with somebody close with me...

but i know...

i can't force him to fall in love with me also...


but it's ok..

before...

i'm late to ignore or forget him...

i must treat him like my other frenzs...

now...

i know...

i don't want the butterfly or whatever that i can think about u...

n i must accept...

what ever happens....

u r just my frenzs until i'm died....

sorry...

coz...

i must do that before i suffer with your games....

now...

i must stop....

think about ....

miss u...

or care about u...

i'm sory...

i'm still do my mistake....

i'm sory..

realy2 sory....

even i'm alone...

i must let u go....

dats the good way u choose...

n the best way i must do.....

i hope i'm not regret it...

dat's all...

maaflah aku yang bersalah...

maaflah..

aku yang bersalah...

hatiku tidak tenang..

fikiran ku bercelaru...

aku rindukan segalanya..

dan aku ingin miliki semuanya...

tapi..

aku cuma manusia yang hina....

yang akan kekal sebagai yang biasa...

maaflah..

keterlanjuranku...

menyeksa anda semua....

Friday, January 29, 2010

Thursday, January 28, 2010

crazy...





OMG!!!! I LIKE HIM SO MUCH...huhuhuhu...cutez + stylo ..huhuhu



yupp....

aku dah janji yang aku benci bercinta...

yup..

memang benci giler...

ah..

lelaki..

melukakan...

tahulah...

mengubati???

huh....

langsung x tau...

aku tahu...

sebb semasa melupakan..

aku biarkan hatiku kosong...

dan aku tahu..

kehadiran seseorang memberi harapan...

tapi....

wajarkah aku menerima...

kerna aku tidak mampu belajar dari kesalahan...

aku rindukan seseorang...

tapi aku keliru...

adakah dia juga rindukan aku...

atau dia sengaja mempermainan aku????

aku telah tertewas pada janjiku...

maka..

biarlah masa penentu aku...

Wednesday, January 27, 2010

aku semakin giler....

semakin giler..
kerinduan yang x mmapu ku suarakan..

i love u so much....

but.....

until now i don't know who my lover....

huhuhu..
just ...
realy2 miss my abah,angle n adik2...

huhuhu...

tomorow i'm back....

ngee...;)


i love u so much!!!!

Tuesday, January 26, 2010

just me...

crazy but lonely....

hey..

life is????

huh...

i miss some1...

but i'm still miss my angle so much..
my abah,along,acik,ami n arin...

but i feel i lost some1????

nope i'm not miss u..

because i know...

u r my frenz...

but i miss some1...

take my heart..

n i'm 4get to take it back before i'm back...

OMG...

how i can 4get to take my heart back....


crazy.....





miss somebody....




but???

who???

love is liar!!!!!!!!!!!!!!!!